Udgivet ons d. 26. aug 2020, kl. 09:53

Pastor Thomas Neergaard tiltræder 1. september 2020 som fastansat præst ved vor kirke.

Ansættelsesproceduren for præster tager lang tid og kræver ekstraordinært arbejde for medarbejdere og menighedsråd.
Menighedsrådet modtog 14 ansøgere – 14 meget kvalificerede ansøgere – og ud fra denne gruppe valgte menighedsrådet med biskoppens hjælp 5 ansøgere til prøveprædiken og efterfølgende samtale.
Udvælgelsen af vor nye præst stod menighedsrådets folkevalgte medlemmer for. Et arbejde, der var svært, da de fem udvalgte alle havde overordentlig gode menneskelige og faglige kvalifikationer.

Valgt blev Thomas Neergaard som nu, sammen med familien, flytter ind i præstegården.

Thomas Neergaard indsættes søndag den 13. september kl. 10.00 af provst Bente Holdgaard i Sct. Jørgens kirke.

Der er et begrænset antal pladser i kirken, så denne dag streames gudstjenesten til sognegården og der vil således blive plads til flere deltagere.
Der er tilmelding til gudstjenesten fra den 8. september kl. 12 enten på telefon 6221 4020 eller ved personligt fremmøde på kirkekontoret.

Vi byder Thomas velkommen og glæder os til samarbejdet. Håber den nye præstefamilie falder godt til i sognet og får mange gode år i Sct. Jørgens Sogn.

Menighedsrådet


Præsentation Thomas Neergaard
 

Jeg hedder Thomas Neergaard, og jeg er så heldig, at menighedsrådet ved Sct. Jørgens Kirke har vist mig den store tillid at ansætte mig som sognets nye præst.

Jeg er 29 år og opvokset i Roskilde, hvor jeg i mere end 16 år sang i det lokale drengekor. Her har jeg fået en solid kirkelig og musikalsk opdragelse, som jeg i den grad sætter pris på og trækker på i det daglige. Det musikalske er også klart det, der fylder mest i fritiden, hvor jeg er med i den musikalske satiregruppe MAGT.

De sidste 8 år har jeg boet flere steder i hovedstaden, mens jeg læste teologi på Københavns Universitet. Jeg færdiggjorde min kandidat i 2019 og i januar i år blev jeg ordineret fra Københavns Domkirke til en midlertidig stilling i Flintholm Kirke på Frederiksberg.

Jeg er gift med Celine, som netop er blevet læge, og hun skal her fra efteråret begynde sin KBU (det vi tidligere kaldte turnus) på Hvidovre hospital. Sammen har vi to børn, Theo på 4 og Vibe på 2½.  Familien er faldet pladask for Svendborg og den smukke kirke, som simpelthen ikke fås bedre i Danmark. Vi glæder os enormt meget til at flytte ind i den smukke præstegård og tage del i det daglige liv i sognet.

Der er en stor opbakning til kirken her i Sct. Jørgens, og det er en glæde at få lov til at være præst ved en kirke med mange kirkegængere og stærke frivillige kræfter samt dygtige ansatte og et engageret menighedsråd. Jeg ser frem til de opgaver, der venter!

Som præst ønsker jeg, at alle – såvel store som små – får muligheden for at høre det kristne budskab på en meningsfuld og forståelig måde. Kirken skal være et sted, hvor alle føler sig velkomne.  Det betyder enormt meget for mig at få lov til at møde mange mennesker i mange forskellige situationer – både de glædelige og de triste. Jeg ser frem til samtaler om alt fra vejret til de tungere og dybere emner, men også om alt derimellem. Jeg glæder mig til at hilse på alle jer i Sct. Jørgens sogn! 

 

Kategorier Nyheder på hjemmesiden